Rulouri de dovlecei cu carne tocata

Postat de Meea in Mancaruri cu carne
3 Iul 2020 | 549 vizualizari
Rulouri de dovlecei cu carne tocata

Cina este servită! Avem rulouri de dovlecei cu carne tocată și ciuperci, o crustă delicioasă de mozzarella topită și totul este servit alături de o salată de rucola, roșii Cherry și castraveți... este o mâncare super delicioasă, iar dacă ești mare fan dovlecel de vară ca și mine, vei fi pur și simplu în al nouălea cer cât timp mănânci, iar după, mai vezi tu, ha!

Ingrediente

  • Ingrediente sos cu carne:
  • 2 cepe
  • 700 g carne tocată
  • ciuperci Champignon
  • usturoi
  • sare, piper, cimbru, boia
  • 1-2 linguri de Woksauce
  • 1-2 linguri de Hoisin sauce
  • Ingrediente sos alb:
  • 1 ou
  • 2 linguri brânză
  • 3 linguri cremă de brânză
  • parmezan
  • sare, piper, leuștean
  • Ingrediente asamblare:
  • 5 dovlecei de vară mai micuți
  • mozzarella

Mod de preparare

 Sos cu carne:  Călim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea și o lăsăm la gătit până când își schimbă culoarea. Punem ciupercile și după 2-3 minute, adăugăm sosurile și condimentele. Fierbem sosul pentru 5-6 minute.

Sos alb: Amestecăm toate ingredientele și formăm o pastă. Dovleceii îi curățăm de coajă și îi tăiem felii, pe lungime (nu foarte subțiri). Îi condimentăm cu sare și piper și îi lăsăm în cuptorul preîncălzit 10 minute. Ei trebuie să se înmoaie și să fie ușor de rulat. Îi lăsăm la răcit.

Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet o tavă termorezistentă. Întindem câteva linguri din sosul cu carne pe fundul tăvii. 

 Fiecare felie de dovlecel o ungem cu sos alb, punem o lingură din sosul cu carne, rulăm ușor și așezăm în tavă rolurile, lipite între ele.Peste fiecare rulou am pus câte o felie de ciupercă și am turnat ce a mai rămas din ambele sosuri. Punem mozzarella și lăsăm la cuptor până când s-a format o crustă rumenită. Ce zici, încerci?

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez

Postat de panacris

Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert se strecoară, se...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu sos de rosii

Postat de cristeena20

Ardei umpluti cu sos de rosii

- Ardeii se spala si se scobesc de cotor. - Intr-o cratita punem ceapa maruntita la calit cu ulei de masline si adaugam apoi boia, pasta de ardei si apoi orezul. Calim putin adaugand putina apa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.07.2020, 15:19
la 03.07.2020, 16:03
la 03.07.2020, 16:08
la 03.07.2020, 16:27
Faină idee!
la 03.07.2020, 16:28
Ce idee buna !

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking