Rulouri de lasagna cu brânză, pe pat de spanac

Postat de anomisana in Lasagna
7 Feb 2012 | 4352 vizualizari
Rulouri de lasagna cu brânză, pe pat de spanac

Am vazut la Academia lui Horia reţeta de spanac, doar că era cu spanac proaspăt. Mi-a plăcut aşa mult încât nu am rezistat să nu o încerc. Reţeta de lasagna am găsit-o într-o revistă, am păstrat doar ideea de foi înfăşurate, iar restul ingredientelor le-am înlocuit cu ceva pe gustul nostru. În plus, am folosit şi sos alb.

Ingrediente

Pentru sos  

  • 300 ml lapte
  • 1 lingură de amidon
  • 1 lingură de unt
  • pier alb, sare

  Pentru patul de spanac  

  • 450 gr spanac îngheţat
  • o ceapă roşie
  • 3 căţei de usturoi
  • 50 gr seminţe de foarea soarelui decojite

  Pentru crema de brânză  

  • 150 gr brânză de burduf
  • 150 gr telemea de bivoliţă
  • 1 ou
  • 100 gr smântână
  • 2 linguri de spanac 
  • sare, piper alb, nucşoară

Mod de preparare

Pentru sosul alb am pus unt la topit, la care am adăugat amidon amestecat cu lapte. Am dat în clocot până s-a îngroşat ca o smântână subţire. 

Pentru patul de spanac am tocat ceapa, am pisat usturoiul şi am dezgheţat parţial spanacul. Am călit ceapa, am adăugat spanacul, iar după ce s-a înăbuşit bine am adăugat usturoiul şi seminţele. Am mai lăsat pe foc preţ de i-2 minte şi gata.

Foile de lasagna le-am adăugat într-o oală cu multă apă fierbinte, în care am adăugat sare.

Pentru crema de brânză am mixat cele 2 feluri de brânzâ mărunţită împreună cu oul şi 100 gr smântână, apoi am adăugat spanacul, nucşoară şi am potrivit de sare.

Am pus cremă de brânză pe lungul foii de lasagna, am înfâşurat, le-am pus într-un vas de sticlă, apoi am turnat sos alb, în care am adăugat un ou bătut bine. Am dat la cuptor, apoi am aşezat porţii pe pat de spanac şi am mai pus nişte sos alb.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de lasagna cu brânză, pe pat de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Lasagna cu spanac si cascaval

Postat de Oana

Lasagna cu spanac si cascaval

Pregatiti mai intai spanacul: puneti untul intr-o craticioara si lasati-l sa se topeasca Adaugati ceapa taiata marunt si amestecati usor pana se inmoaie putin...

Citeste continuarea

Lasagna

Postat de licurici_lra

Lasagna

Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2012, 13:46
place
la 07.02.2012, 13:55
la 07.02.2012, 15:09
bun
la 07.02.2012, 15:35
bun bun
la 07.02.2012, 16:10

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking