Ingrediente
Pentru sos
- 300 ml lapte
- 1 lingură de amidon
- 1 lingură de unt
- pier alb, sare
Pentru patul de spanac
- 450 gr spanac îngheţat
- o ceapă roşie
- 3 căţei de usturoi
- 50 gr seminţe de foarea soarelui decojite
Pentru crema de brânză
- 150 gr brânză de burduf
- 150 gr telemea de bivoliţă
- 1 ou
- 100 gr smântână
- 2 linguri de spanac
- sare, piper alb, nucşoară
Mod de preparare
Pentru sosul alb am pus unt la topit, la care am adăugat amidon amestecat cu lapte. Am dat în clocot până s-a îngroşat ca o smântână subţire.
Pentru patul de spanac am tocat ceapa, am pisat usturoiul şi am dezgheţat parţial spanacul. Am călit ceapa, am adăugat spanacul, iar după ce s-a înăbuşit bine am adăugat usturoiul şi seminţele. Am mai lăsat pe foc preţ de i-2 minte şi gata.
Foile de lasagna le-am adăugat într-o oală cu multă apă fierbinte, în care am adăugat sare.
Pentru crema de brânză am mixat cele 2 feluri de brânzâ mărunţită împreună cu oul şi 100 gr smântână, apoi am adăugat spanacul, nucşoară şi am potrivit de sare.
Am pus cremă de brânză pe lungul foii de lasagna, am înfâşurat, le-am pus într-un vas de sticlă, apoi am turnat sos alb, în care am adăugat un ou bătut bine. Am dat la cuptor, apoi am aşezat porţii pe pat de spanac şi am mai pus nişte sos alb.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de lasagna cu brânză, pe pat de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|