Rulouri de lasagna cu brânză, pe pat de spanac

Postat de anomisana in Lasagna
7 Feb 2012 | 4367 vizualizari
Rulouri de lasagna cu brânză, pe pat de spanac

Am vazut la Academia lui Horia reţeta de spanac, doar că era cu spanac proaspăt. Mi-a plăcut aşa mult încât nu am rezistat să nu o încerc. Reţeta de lasagna am găsit-o într-o revistă, am păstrat doar ideea de foi înfăşurate, iar restul ingredientelor le-am înlocuit cu ceva pe gustul nostru. În plus, am folosit şi sos alb.

Ingrediente

Pentru sos  

  • 300 ml lapte
  • 1 lingură de amidon
  • 1 lingură de unt
  • pier alb, sare

  Pentru patul de spanac  

  • 450 gr spanac îngheţat
  • o ceapă roşie
  • 3 căţei de usturoi
  • 50 gr seminţe de foarea soarelui decojite

  Pentru crema de brânză  

  • 150 gr brânză de burduf
  • 150 gr telemea de bivoliţă
  • 1 ou
  • 100 gr smântână
  • 2 linguri de spanac 
  • sare, piper alb, nucşoară

Mod de preparare

Pentru sosul alb am pus unt la topit, la care am adăugat amidon amestecat cu lapte. Am dat în clocot până s-a îngroşat ca o smântână subţire. 

Pentru patul de spanac am tocat ceapa, am pisat usturoiul şi am dezgheţat parţial spanacul. Am călit ceapa, am adăugat spanacul, iar după ce s-a înăbuşit bine am adăugat usturoiul şi seminţele. Am mai lăsat pe foc preţ de i-2 minte şi gata.

Foile de lasagna le-am adăugat într-o oală cu multă apă fierbinte, în care am adăugat sare.

Pentru crema de brânză am mixat cele 2 feluri de brânzâ mărunţită împreună cu oul şi 100 gr smântână, apoi am adăugat spanacul, nucşoară şi am potrivit de sare.

Am pus cremă de brânză pe lungul foii de lasagna, am înfâşurat, le-am pus într-un vas de sticlă, apoi am turnat sos alb, în care am adăugat un ou bătut bine. Am dat la cuptor, apoi am aşezat porţii pe pat de spanac şi am mai pus nişte sos alb.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de lasagna cu brânză, pe pat de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Lasagna cu somon, spanac si leurda

Postat de simona72

Lasagna cu somon, spanac si leurda

In primul rand mie imi place sa fierb putin foile atunci cand pregatesc lasagna cu foi cumparate din comert. Pun apa cu sare intr-o cratita, cand apa incepe sa clocoteasca fierb cate 2-3 foi...

Citeste continuarea

Lasagna cu carne de curcan

Postat de Irina

Lasagna cu carne de curcan

Desi dureaza putin mai mult prepararea ei, reteta de lasagna e foarte usor de facut. Practic pregatim doua sosuri, unul de carne si unul bechamel pe care le montam, pe rand, peste foile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2012, 13:46
place
la 07.02.2012, 13:55
la 07.02.2012, 15:09
bun
la 07.02.2012, 15:35
bun bun
la 07.02.2012, 16:10

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking