Rulouri de mamaliga cu carne de pui

Postat de miha in Pui
26 Oct 2010 | 6554 vizualizari
Rulouri de mamaliga cu carne de pui

dupa o idee preluata de la Nadina...

Ingrediente

  • 500 g mamaliga
  • 100 g cascaval
  • 50 g telemea
  • Pentru umplutura:
  • 4 pulpe de pui dezosate
  • 1 capatana de usturoi
  • sare si piper
  • smantana

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete si se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Se perpelesc cubuletele pe toate partile, se adauga putina apa, se acopera cu un capac si se fierbe pana scade zeama si carnea incepe sa se prajeasca.

Usturoiul il pisam cu sare si piper. Adaugam cateva linguri cu ulei de masline si omogenizam, obtinand o pasta. Pasta o turnam peste carne, omogenizam, dam deoparte si lasam la racit.

Mamaliga fierbinte se amesteca cu telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mari si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se intinde pe o folie alimentara unsa cu unt, intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime.

Repartizam carnea pe toata suprafata foii de mamaliga si rulam, ajutandu-ne de folia alimentara. Ruloul obtinut il taiem in bucati de cca 4-5 cm, pe care le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt. Punem pe fiecare rulou cate o lingurita de smantana si dam la cuptor la foc mediu, pentru 10-15 minute.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de mamaliga cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de ardei cu aripioare de pui

Postat de Ksenya

Tocanita de ardei cu aripioare de pui

   Pornim cuptorul  .Asezam aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.    Cat se pregatesc aripioarele ,preparam tocanita....

Citeste continuarea

Tocana picanta de pui cu ardei

Postat de mihaelar63

Tocana picanta de pui cu ardei

Curatati ceapa si ardeiul , tocatile marunt si le puneti la calit in ulei . Puiul bine curatat se portioneaza si se adauga in vasul cu ceapa si ardei . Se adauga boia , sare , pasta de ardei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2010, 12:15
Prima,Miha imi dai la pachet ca trebuie sa plec la munca?
la 26.10.2010, 12:17
imi place cum arata!
la 26.10.2010, 12:28
la 26.10.2010, 12:50
Laly, dau si la pachet!
Corina Ecleras Multumesc!
la 26.10.2010, 13:34
as manca si eu la cinacu smantana multaaa 5f

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking