Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă
- 400 g nuci pisate
- 100 g zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 200 ml ulei
- Sirop:
- 250 g zahăr
- 400 ml apă
- 1 fiolă esență de vanilie
- coajă de lămâie
Mod de preparare
Se amestecă intr-un bol nucile pisate cu zahărul si scorțisoara . Se ia o foaie de placintă si se unge cu ulei, se pune a doua foaie deasupra care se unge la fel, apoi se acoperă cu a treia foaie care ramăne neunsă.În funcție de cât de mari doriți să faceți rulourile, impărțiți cele trei foi suprapuse in 4-6 dreptunghiuri. Se presară pe fiecare dreptunghi 2-3 linguri de nuci și se rulează.
Se așează rulourile in tavă, se toarnă uleiul peste ele insistând pe capete pentru a patrunde mai bine. Se coace 45-50 de minute în cuptorul deja incins. În timp ce tava este la cuptor, se face un siropdin apă, zahăr, coajă de lămâie și vanilie . Când scoatem tava din cuptor, turnăm imediat siropul.
Se lasă să se răceasca timp de câteva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de post cu nuca (sarailie)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|