Rulouri de primavara cu ricotta

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
14 Mai 2016 | 2544 vizualizari
Rulouri de primavara cu ricotta

O varianta italiana a faimosului  Rulou de primăvară chinezesc. Serviti-l cald,  acompaniat de o salata verde asezonata, este delicios si surprinzator.

Ingrediente

  • 6 foi de orez pentru rulouri de primăvară
  • 6 felii subtiri de prosciutto
  • 2 felii de rosii uscate
  • 250 g ricotta
  • 1 ceapa eșalotă
  • 1 avocado
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 salata verde mica
  • paprika
  • roșii cherry
  • piper, sare
  • 2 linguri de unt topit

Mod de preparare

Se prepară un sos vinaigrette cu uleiul de masline, oțetul balsamic, sare și piper.

Curatati si taiati avocado-ul in 2, jumatate il taiati in cubulete iar cealalta jumătate o taiati felii.

Se toaca marunt ceapa esalota si rosiile uscate.

Se amesteca branza ricotta cu cubuletele de avocado, rosiile uscate si cu eșalota.

Asezonati: paprika, sare, piper (nu puneti multa sare este deja suficient in prosciutto).

Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez. Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.

Puneti la un capat o felie de prosciutto, adaugati deasupra preparatul de ricotta (o lingura buna) si o felie de avocado.

Rulati strans foaia în formă de rulou.

Repetati operatia cu toate foile de orez.

Ungem o tava cu un pic de unt, punem rulourile si le ungem cu unt usor deasupra.Se pun in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute la 200 ° C.

Pe o farfurie punem salata, o asezonam cu sosul vinaigreta, asezam deasupra ruloul intreg sau taiat in 2. Decorati cu rosii cherry.

Dati un tur de piper deasupra si serviti.

 

 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/04/rulouri-de-primavara-cu-ricotta.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de primavara cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Omleta in straturi

Postat de Dya

Omleta in straturi

Incepem prin a pregati doua omlete, cu cate 3 oua fiecare. Batem cele 3 oua spuma, impreuna cu sarea, mararul tocat si chili, le punem la copt intr-o tigaie de teflon unsa cu putin ulei si...

Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de mihaelar63

Conopida   gratinata

Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare . Spalati si curatati legumele . Taiati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2016, 21:17
Ce bune trebuie sa fie!
N-am folosit foi de orez pana acum, dar o sa le testez si eu.
la 14.05.2016, 21:18
bune
la 14.05.2016, 21:22
am un pachet de foi de orez in camara.... trec reteta la favorite si-mi propun sa testez cat de curand reteta ta....
la 14.05.2016, 21:23
Cred ca au fost deliciosi!
la 14.05.2016, 21:24
Nu stiu eu din astea, dar daca ma inviti la masa o sa gust...;-bd

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking