Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia

Postat de Zamfira in Mancaruri cu carne
25 Noi 2012 | 4111 vizualizari
Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia

Un meniu bogat in arome, o combinatie mai putin obisnuita: dulce, sarat si picant. Fiecare ingredient isi are rostul si ajuta la combinarea aromelor intr-un tot unitar. Merita sa incercati acest meniu cu rugamintea de a respecta reteta exact cu multitudinea de ingrediente. Si totusi, ceva puteti schimba, cantitatea de prune uscate, daca nu sunteti obisnuiti cu gustul extrem ,,dulce-sarat,, folositi o cantitate mai mica de prune. Va urez succes si pofta buna!!!

Ingrediente

Pentru rulouri:

  • 4 pulpe de pui (sau 2 muschiulet de vita)
  • prune confiate
  • ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingurita din ,,curry, busuioc, maghiran,,(combinat)
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1 ceapa rosie

Pentru cartofi aromati:

  • 4-5 cartofi mai mari
  • ulei de masline
  • 1/2 lingurita boia dulce sau chili
  • sare dupa gust
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat

Pentru salata de kapia

  • 4 kapia (coapte si curatate)
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • otet, ulei de masline

Mod de preparare

Rulouri de pui cu prune confiate

Spalam pulpele de pui si le stergem de apa (puteti folosi si muschiulet de vita).Crestam carnea din loc in loc pentru a creste suprafata pulpei. Daca folositi un muschiulet de vita, bateti usor carnea pentru a intinde mai bine suprafata ei (atunci cand bateti carnea, puneti o folie transparenta deasupra care va protejeaza carnea de rupere, desprindere).

Pulpele pregatite pentru umplere vor fi putin sarate (sare dura), apoi asezam cateva prune confiate deasupra. Prunele pot fi tinute la marinat 15-20 de minute in vin rosu. Rulam strans pulpele de pui si le fixam cu scobitoare. Pregatim un sos pentru marinat rulourile: amestecam uleiul de masline cu sare, piper, curry, busuioc, maghira, praf de usturoi si pe rand introducem rulourile in acest sos, apoi  le asezam pe o tava tapetata cu hartie pentru copt. Dupa o coacere de 30 minute intoarcem carnea si cartofii si punem rondele de ceapa rosie deasupra cartofiilor care vor ajuta la combinarea gustului dulce - sarat.

Cartofi aromati

Curatam, spalam si portionam cartofii, putin mai mari ca cei pentru cartofi pai. Pregatim un sos din: ulei de masline, sare, praf de usturoi, rozmarin si amestecam cartofii cu acet sos asa incat sa acopere foarte bine toati cartofii, in final presarati cimbru uscat. Asezam cartofii alaturi de rulourile de pui.

Salata de kapia

Coacem ardeiul kapia, o curatam si feliem. Adaugam putin ulei, otet si 3 catei de usturoi pisate, amestecam totul foarte bine si-l lasam la macerat cel putin 30 de minute, timp necesar pentru kapia sa preia gustul usturoiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmalute in frunza de stevie

Postat de panacris

Sarmalute in frunza de stevie

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se...

Citeste continuarea

VARZA A LA CLUJ II

Postat de mihaelar63

VARZA A LA CLUJ II

Curatati varza de primul strat de frunze si treceti rapid prin jet de apa rece . Taiati varza fideluta si o caliti in ulei . Sarati si adaugati cimbrul ,  crengutele de marar si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2012, 17:10
Nu e corect
Arată super
la 25.11.2012, 17:11
Wow, ce bunatati ai gatit acolo!
la 25.11.2012, 17:16
la 25.11.2012, 17:23
Asa este Parinte, nu e corect, a fost prea putin
la 25.11.2012, 17:24
Meri, Dana

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking