Ingrediente
- Pentru rulouri:
- 100 ml apa;
- 100 ml ulei;
- un plic praf de copt;
- 200 g faina.
- Pentru umplutura:
- 150 g urda;
- 100 g branza;
- 100 g iaurt;
- 3 cepe verzi;
- o legatura de marar;
- o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce.
- In plus:
- 12 bete pentru rulouri;
- ulei pentru prajirea rulourilor.
Mod de preparare
Pentru rulouri:
Toate ingredientele se amesteca si se framanta pana cand se formeaza o coca buna de intins. Cu ajutorul sucitorului, se intinde coca pe masa de lucru unsa cu ulei si se taie fasii late de circa 1,5 cm. Se ruleaza usor pe betele de rulouri si se pun in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti, dupa care se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime, lasandu-se totodata la racit.
Pentru umplutura:
Intr-un castron se pun urda, branza rasa, ceapa verde curatata, spalata si taiata rondele si mararul spalat si tocat marunt. Se amesteca, dupa care se adauga iaurtul si boiaua de ardei dulce si se omogenizeaza. Se pune compozitia intr-o punga, care se taie la un colt, apoi se umplu rulourile.
Se pot servi cu rosii sau la aperitive.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri-aperitiv umplute cu branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|