Ingrediente
- 2 oua
- 400 g faina
- 1 lingura de zahar
- 200 ml lapte
- 150 ml apa minerala
- 1/2 sticluta esenta de rom
- 1 pliculet zahar vanilat
- zeama de la o portocala
- 1 lingura ulei
- dulceata de cirese amare
- portocale pentru decor
Mod de preparare
Intr-un bol mare punem toate ingredintele:ouale,zaharul,laptele si faina pe care le mixam.Subtiem compozitia cu apa minerala,adaugam esenta de rom,zeama de portocala si plicul de zahar vanilat.
Le amestecam pe toate avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Luam o lingura mare adanca,gen polonic de supa si punem unul cate unul la copt in tigaia incinsa ,speciala pentru clatite.
Asa vom face rand pe rand pana la terminarea compozitiei.
Cand le-am terminat de copt incepem umplerea cu ajutorul unei lingurite plina cu dulceata pe care o punem in mijlocul clatitei.
Strangem usor la capete asemenea unui saculet si-l ''inchidem'' cu rondele de portocale.Eu am picurat zeama de portocala si peste saculetii gata pregatiti si au avut o aroma deosebita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saculeti aromati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|