Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete

Postat de retetepersane in Aperitive / Garnituri
30 Mai 2011 | 13661 vizualizari
Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete

Vinetele sunt foarte apreciate in Orientul Mijlociu datorita gustului lor usor afumat si a versatilitatii lor, care face posibila combinarea lor in numeroase variante. Aceasta salata de vinete, foarte racoroasa merge foarte bine ca garnitura la Kebab, dar si ca aperitiv, alaturi de hummus si lipie proaspata.

Ingrediente

  • 3 vinete coapte
  • 2 rosii mari
  • o legatura mica de patrunjel
  • o ceapa verde
  • un usturoi verde sau 2 graunti de usturoi taiati marunt
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie 
  • sare, piper
  • Optional: ardei iute taiat rondele, feliute de masline.

Mod de preparare

1. In primul rand se coc vinetele, se curata sub jet de apa rece, se sareaza si se lasa sa se raceasca, apoi se taie cubulete mici.

2. Se taie rosiile cubulete mici. O rosie eu am copt-o impreuna cu vinetele si una am lasat-o cruda.

3. Se toaca ceapa verde, usturoiul si patrunjelul.

4. Se amesteca toata ingredientele intr-un vas incapator, se asezoneaza cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper si se pune la frigider.

5. Daca doriti ca salata dvs sa fie o pasta cum e salata romaneasca de vinete, puneti toate ingredientele intr-un blender.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv castraveciori murati pane

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv castraveciori murati pane

Castravetii se feliaza in rondele de aproximativ 5 mm grosime. Ouale se amesteca cu un praf de sare, unul de piper si putina faina. Se pune pe un platou faina si pe altul pesmetul....

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen.  Daca mai este nevoie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2011, 22:15
super buna
la 30.05.2011, 22:40
cred ca e foarte buna
la 30.05.2011, 23:26
la 31.05.2011, 00:15
Foarte aromata
la 31.05.2011, 07:12
am mancat si eu e delicioasa salata

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking