Ingrediente
- 100 g biscuiți (am folosit Petit Beurre), bucăți mici
- 2 linguri nuci prăjite, mărunțite
- 1 lingură alune prăjite, mărunțite
- 100 g ciocolată 55% cacao, bucăți
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 30 g unt
- 1 lingură rom sau esență
- 1 linguriță cafea solubilă
Mod de preparare
Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea
Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu, smântâna lichidă împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere. Într-un bol, am pus ciocolata, cafeaua și romul și am turnat smântâna fierbinte peste compozitie, lăsând 2 minute. Apoi, am început să amestec în bol, până se topește complet ciocolata și avem o cremă omogenă.
Acum adăugăm biscutitii, nucile și alunele și amestecăm bine.
Tapetăm o tavă mică cu folie alimentară și turnăm compoziția. Lăsăm la rece cel puțin 4 ore, eu am lăsat peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|