Ingrediente
- 400 gr carne vacuta
- 4 castraveti murati
- 1 gogosar marinat
- 4 morcovi mari
- 2 cartofi
- 1 bucata telina
- 1 foaie dafin
- 1 ceapa
- 1 lingurita rasa boabe piper negru
- 100 ml ulei
- 100 ml iaurt grecesc gras 10%
- 2 lingurite mustar cu hrean
- 2 lingurite mustar frantuzesc cu boabe intregi
- 1 varf cutit pudra turmeric
- sare
Mod de preparare
- Legumele curatate si lasate intregi, se pun la fiert impreuna cu carnea in multa apa sarata .
- Cartofii se pun mai tarziu cu 20 minute [ pentru ca se fierb repede si sa nu se sfarme prea tare ].
- Se scoat legumele si carnea din zeama cu ajutorul unei palete .
- Zeama rezultata de la fierberea legumelor si a carnii se poate folosi la prepararea unei supe cu taitei sau galuste .La fel poate fi folosita la prepararea oricarei ciorbe .
- Amestecati mustarul cu iaurt ,turmericul, sarati usor si adugati treptat ,in fir subtire uleiul . Ca si la maioneza .
- Pudra de turmeric este si sanatoasa dar si da o frumoasa culoare galbena .
- Va asigur ca daca nu spuneti , nimeni nu va sti ca nu ati folosit maioneza .
- Legumele fierte, muraturile si carnea . se taie cubulete .
- Amestecati toate acesteacu mazarea fiarta si sosul preparat anterior .
- Lasati salata la rece sa se intrepatrunda gusturile si aromele .
- Salata este foarte buna din acest motiv a doua zi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata a la boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|