Salata a la boeuf

Postat de mihaelar63 in Salate
25 Apr 2020 | 2007 vizualizari
Salata a la boeuf

 Aceasta salata se afla in topul preferintelor noastre. De obicei o preparam de sarbatori sau pur si simplu cand ne este dor. Pentru ca vrem sa mancam cat de cat mai sanatos acum am preparat salata a la boeuf fara maioneza. In rest are cam toate ingredientele clasice.

Ingrediente

  • 400 gr carne vacuta
  • 4 castraveti murati
  • 1 gogosar marinat
  • 4 morcovi mari
  • 2 cartofi
  • 1 bucata telina
  • 1 foaie dafin
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita rasa boabe piper negru
  • 100 ml ulei
  • 100 ml iaurt grecesc gras 10%
  • 2 lingurite mustar cu hrean
  • 2 lingurite mustar frantuzesc cu boabe intregi
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • sare

Mod de preparare

  • Legumele curatate si lasate intregi, se pun la fiert impreuna cu carnea in multa apa sarata .
  • Cartofii se pun mai tarziu cu 20 minute [ pentru ca se fierb repede si sa nu se sfarme prea tare ].
  • Se scoat legumele si carnea din zeama cu ajutorul unei palete .
  • Zeama rezultata de la fierberea legumelor si a carnii se poate folosi la prepararea unei supe cu taitei sau galuste .La fel poate fi folosita la prepararea oricarei ciorbe .
  •  Amestecati mustarul cu iaurt ,turmericul,  sarati usor si adugati  treptat ,in fir subtire uleiul . Ca si la maioneza .
  • Pudra de turmeric este si sanatoasa dar si da o frumoasa culoare galbena .
  • Va asigur ca daca nu spuneti , nimeni nu va sti ca nu ati folosit maioneza .
  • Legumele  fierte, muraturile si carnea . se taie cubulete .
  • Amestecati toate acesteacu mazarea fiarta  si  sosul preparat anterior .
  • Lasati salata la rece sa se intrepatrunda gusturile si aromele .
  • Salata este foarte buna din acest motiv a doua zi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata a la boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata a la boeuf, cu porumb, fara maioneza

Postat de mihaelar63

Salata a la boeuf, cu porumb, fara maioneza

Carnea si legumele se curata si se pun la fiert intregi ,din timp. Ceapa se scoate din zeama si se arunca . Lasati sa se raceasca bine legumele si carnea Zeama a fost...

Citeste continuarea

Salata de vita cu porumb, fara maioneza

Postat de mihaelar63

Salata de vita cu porumb, fara maioneza

Carnea fiarta si cartofii se taie cuburi . Gogosarii se maruntesc,se taie patratele. Mazarea  dezghetata se pune intr-un bol cu 50 ml apa la cuptorul cu microunde timp de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2020, 13:20
Mmm buna
la 25.04.2020, 13:21
Buna si fara maioneza!
la 25.04.2020, 13:48
la 25.04.2020, 14:14
la 25.04.2020, 14:39
Yumm, cred că e tare bună cu iaurt!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking