Ingrediente
- 2 kg gogosari
- 2 kg castraveti
- 3 buc morcov
- 1 bucatica telina si cateva frunze cu cozi
- cateva frunze de dafin
- boabe de pier si mustar
- otet 9 grade
- sare mare
- zahar
- apa
- borcane cu capac
Mod de preparare
Spalam legumele, curatam de coaja morcovii si telina, iar gogosarii de seminte. Taiem legumele in bucatele mici - 1-2 cm, iar morcovii rondele nu prea groase.
Amestecam toate legumele tocate intr-un lighean.
Asezam in borcane cate 1 frunza dafin, cateva bobite de piper si cateva de mustar, daca avem punem si putin hrean (eu nu am avut), 2 frunze de telina, apoi umplem cu legume. Deasupra mai presam cateva boabe de mustar si piper, asezam o tulpinita de telina cu frunze, punem deasupra 1 lingurita cu varf ce sare si 2 lingurite cu zahar, turnam cam un paharel de tuica (50ml) de otet, apoi umplem borcanele cu apa.
Punem capacele, strangem bine, infasuram borcanele in carpe si le punem la bain marie la foc mediu, pana se schimba usor la culoare sau se ridica bule in borcan.
Scoatem borcanele cu grija din apa fierbinte si le infasuram bine in paturi, pana a doua zi.
Depozitam la loc racoros in beci sau camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata asortata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|