Salata Caesar

Postat de pansy1 in Salate
25 Feb 2010 | 9374 vizualizari
Salata Caesar

Asta e reteta de salata Caesar clasica,cea initiala facuta in 1924 de Cesar Cardini, un restaurator italo-american,care activa, ca sa zic asa, la Tihuana,in Mexic,pentru a evita prohibitia. Dupa 4 iulie ,ziua Americii, a ramas fara prea multe provizii si a trebuit sa incropeasca o salata si ca sa salveze aparentele i-a pus alaturi "by the chef". Salata Caesar a fost inregistrata ca marca,de catre familia Cardini in 1948 ,drept care a aparut si dressing-ul pentru salata imbuteliat. Adaosul de ansoa i se atribuie lui Rochelle Low, in asa numita nouveau Caesar ,adaos vehement contestat de Cardini. Ca sa vedeti cata nebunie cu o salatica.

Ingrediente

  • -salata romana -are frunzele mai ferme
  • -2-3 fire ceapa verde (cardini a facut-o fara asta )
  • -1-2 galbenus (depinde cat de mare e salata ) crud sau oul fiert timp de 1 minut,nu mai mult
  • -ulei de masline
  • -zeama de la o lamaie (sau jumatate, depide cat de acra va place )
  • -1 Lg ( lingura ) sos worchester
  • -piper proaspat macinat
  • -usturoi cam 8 catei mari
  • -3/4 cana parmezan ras
  • -crutoane bronzate putin in cuptor
  • Ulterior s-au facut variatii,dar nu de catre cardini,cu alte ingrediente ca maioneza,ansoa,alte feluri de salata,pui,creveti,somon,bacon,capere.

Mod de preparare

Frunzele de salata nu se taie,se rup cu mana in doua.(Cardini a pus frunzele intregi,si se manca cu mana,tinand frunza de codita.)

Se taie ceapa verde

Se fierbe unul sau doua oua,functie de cata salata faceti, timp de doar 1 minut.

Se zdobeste usturoiul in ulei de masline,se pune intr-o tigaie si sa incalzeste amestecul putin,dupa care se adauga crutoanele,se stinge focul si sa lasa acolo sa-si traga uleiul si aroma de usturoi timp de jumatate de ora.

Se amesteca galbenusul cu frunzele de salata si ceapa,dupa care se adauga dressing-ul format din ulei ,zeama de lamaie,sosul Worchestershire ,piper macinat,crutoanele cu tot cu usturoi si ulei si parmezanul.

Explicatiile sunt pe fiecare poza.

Acuma vreau sa va mai spun ca eu nu pun sare in salata verde,pentru ca se fleoascaie.Isi pune fiecare in farfurie,dupa dorinta.

Daca nu mancati toata salata  la masa,cred ca e mai sanatos ca in loc de oul practic crud care se folosete,sa amestecati frunzele cu o lingura de maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caesar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata Caesar cu pui - Reteta gustoasa si satioasa

Postat de rocsi_1612

Salata Caesar cu pui - Reteta gustoasa si satioasa

Cum se prepara Salata Caesar cu pui - Reteta gustoasa si satioasa Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Il taiati in doua, apoi fiecare jumatate o taiati in doua pe lungime....

Citeste continuarea

Salata Caesar

Postat de ctlina

Salata Caesar

Incingeti bine grill-ul. Dati pieptul de pui prin sare, piper, papika si putin ulei de masline. Rumeniti-l pe ambele parti. Dupa ce s-a racit putin il taiati in bucatele. Pregatim sosul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2010, 15:11
O salata tare buna.
la 26.02.2010, 00:00
sa asteptam primavara cu mai multa verdeata; primim cu incantare salata ta!
la 01.03.2010, 00:33
pai pentru salata asta nu-i musai sa vie primavara,ca pretul e acelasi
la 26.03.2010, 14:15
eu stiu altfel de salata "caesar", cu pui fara usturoi, pe langa salata se mai pun un soi de salata "iceberg" , cruton, parmezan, si un sos facut din balsam de otet, miere, ulei de masline si zahar,(puiul facut pe grill sau prajit bucatele-piept sau copanel dezosat)
la 08.04.2010, 13:17
n-am mai intrat de mult pe aici,asa ca raspund cu intarziere,asta in loc de scuze.
asta e varianta originala.dupa care s-au facut multe,specificul ei fiind crutoanele ,usturoiul ,sosul worchester si SALATA ROMANA,nu altfel de salata.din ele mai unscute variante mai noi este cea cu pasta anhois.ce spui tu e atfel de salata,au numit-o ei asa,dar nu are legatura.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking