Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu

Postat de ela2015 in Paste
28 Oct 2015 | 5035 vizualizari
Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu

O salată potrivită pentru timpul rece!

Ingrediente

  • 600 gr. cartofi albi, mai mici, pentru fiert în coajă;
  • 300 gr. tofu simplu;
  • 200 gr. paste scurte (melci);
  • 1 ceapă roşie;
  • sare, piper, ulei de măsline;
  • 1/2 legatura pătrunjel;
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui;
  • usturoi, oţet, zeamă de lămâie (opţional).

Mod de preparare

Spălăm bine cartofii şi îi punem într-o oală cu apă la fiert pentru 30 de minute. Faceţi proba cu o furculiţă. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgem de apă şi îi lăsăm să se răcorească uşor.

Separat, într-o tigaie încălzim uleiul de floarea-soarelui şi prăjim brânza tofu tăiată cuburi. După ce s-a rumenit frumos o scoatem pe şervete absorbante, să tragă excesul de ulei.

Curăţăm ceapa şi o tocăm mărunt. O frecăm cu un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline.

Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj (punem apa la fiert, când clocoteşte adăugăm sarea şi pastele; fierbem conform timpului indicat, după care le scurgem şi le clătim sub jet de apă rece).

Asamblăm salata: peste ceapă punem cuburile de brânză şi cartofi, pastele scurse bine şi amestecăm. Potrivim gustul de sare şi piper, eventual ulei şi zeamă de lămâie (sau oţet).

Ornăm cu pătrunjel tocat fin. Amestecăm bine şi servim!

Poftă bună!  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Budinca cu paste, branza si ton

Postat de rocsi_1612

Budinca cu paste, branza si ton

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare si cand clocoteste dam drumul pastelor. Le lasam sa fiarba cam 12 minute, apoi le rasturnam intr-o sita sa se scurga de apa. Branza o mixam...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi

Postat de Pungasa_Rogue

Tagliatelle cu ciuperci, carnati si sos de rosii cu usturoi

Se pun apa si sarea la fiert intr-o oala si cand clocotesc se adauga pastele, lasandu-le sa fiarba conform timpului de pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2015, 21:51
foarte buna
la 28.10.2015, 21:52
Buna salata!
la 28.10.2015, 22:16
super! :
la 28.10.2015, 22:55
la 28.10.2015, 23:00
Multumesc fetelor!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking