Salata calda de cartofi cu sunca, ceapa verde si ridichi

Postat de panacris in Salate
3 Apr 2022 | 2760 vizualizari
Salata calda de cartofi cu sunca, ceapa verde si ridichi

Mno aveam câteva ridichi rătăcite prin frigider și nu prea mai mergeau savurate așa lângă un sandwich. Așa că am dat căutare pe net și am dat două variante supă caldă de ridichii și brânză sau această salată. Am ales salata că nu am chef de fonfleuri deocamdată. Așa că am pornit de aici https://www.chefkoch.de/rezepte/1418621246774260/Kartoffelsalat-mit-Radieschen-und-Speck.html și am ajuns la varianta PanaCris, cu ce ingredient am avut prin cămară. Sper să vă placă, la noi a trecut testul.

Ingrediente

  • Cartofi pentru fiert cca. 1250 g,
  • Cubulețe de șuncă cca. 250 g,
  • Unt cca. 100 g,
  • Mustar cu miere cca. 3 linguri,
  • Oțet balsamic 1 lingură,
  • Ulei de măsline cca. 100 ml,
  • Supă de legume cca. 200 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Ridichi roșii 2 legături

Mod de preparare

Cartofii se spală și se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece, cu 1 lingura de sare, cca. 20 de minute.

După ce au fiert se curăță și taie bucăți medii.

Într-o tigaie se pune untul la topit, se adaugă cubulețele de șuncă, se lasă cca. 5 minute la foc mediu, apoi se adaugă și cartofii, amestecându-se ușor cât să se înglobeze și să nu se sfărâme.

Între timp se prepară sosul: într-un castron, se pune uleiul de măsline, muștarul și oțetul balsamic, se amestecă până se omogenizează, apoi se adaugă și supa de legume.

Se toarnă sosul creat peste combinația din tigaie și la lasă la gătit cca. 5 minute la foc mediu, amestecându-se ușor până ce se înglobează.

La final se adaugă ceapa verde tocată mărunt și ridchiile feliate subțire, se amestecă ușor, se asezonează de sare și piper, dacă este cazul. Se servește caldă ca atare

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de cartofi cu sunca, ceapa verde si ridichi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de vinete cu ardei copti

Postat de AdrianUdrea

Salata de vinete cu ardei copti

Vinetele coapte si curatate se lasa la scurs. La fel si ardeii copti si curatati se lasa la scurs. Pe un blat de lemn, se toaca ceapa rosie cat de marunt, apoi se pun vinete peste ea si se...

Citeste continuarea

Salata cu sfecla rosie si oua

Postat de andaoana

Salata  cu sfecla rosie si oua

Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un vas cu apa rece pentru 10-15 minute ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2022, 15:55
la 03.04.2022, 16:55
Delicioasă!
la 03.04.2022, 18:45
la 03.04.2022, 21:01
Bună!
la 03.04.2022, 22:46

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking