Salata cu calamar si loboda de gradina

Postat de mihaelar63 in Salate
25 Iun 2018 | 2257 vizualizari
Salata cu calamar si loboda de gradina

 Mereu am fost fascinata de frumoasa culoare verde a lobodei de gradina. Este cu frunza catifelata si gustul usor acrisor. O prefer in supe pentru ca nu-si schimba culoarea ca macrisul si este mai acrisoara decat salata.  Am cules cateva frunze tinere, in ideea secreta de a incerca un pesto care sa iasa de o culoare deosebita. In dorinta de a prepara rapid o salata mi-am pus ochii pe loboda. Am vizualizat rapid un frumos contrast verde-galben si asa s-a ,,nascut '' aceasta gustoasa salata. Calamarul a venit ca completare. Ridichile au dat usor gust picant.

Ingrediente

  • 2 maini loboda verde de gradina
  • 6 ridichi rosii
  • 1 conserva tentacule de calamar in ulei de floarea soarelui
  • 1 cana boabe de porumb dulce [conserva ]
  • 1 lingura zeama lamie proaspat stoarsa
  • piper/sare -optional.

Mod de preparare

  1. Spalati loboda cu apa rece, o lasati sa se scurga de apa.
  2. Taiati loboda fasii.
  3. Spalati ridichile si le taiati rondele.
  4. Scurgeti boabele de porumb de lichidul in care au stat in conserva si le clatiti cu apa rece.
  5. Scurgeti boabele de porumb de excesul de lichid.
  6. Deschideti conserva de calamar.
  7. Amestecati toate ingredientele.
  8. Adaugati zeama de lamaie.
  9. Gustati si, daca doriti, dregeti gustul cu sare si piper .
  10. Atentie !-gustul sarat este dat si de frunzele de loboda,cat si de sarea folosita la conservarea calamarului.
  11.  Serviti salata la temperatura camerei, insotita de un pahar de vin alb sec sau demi-sec dupa preferinta.

              Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu calamar si loboda de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pepene galben umplut cu salata de fructe

Postat de Pungasa_Rogue

Pepene galben umplut cu salata de fructe

Se spala pepenele, se sterge cu un servetel de hartie si se cresteaza. Se elimina semintele, apoi se scobeste, lasand coaja groasa de aproximativ 1 cm. Perele se spala, se curata de coaja si...

Citeste continuarea

Salata de fasole cu ton si cascavea

Postat de gurita_ta2005

Salata de fasole cu ton si cascavea

Fasolea se clateste sub jet de apa rece si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine,dupa care se pune intr-un castron. Taiem ceapa cat mai marunt,si punem tonul scurs de ulei(nu se scurge de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2018, 18:05
la 25.06.2018, 18:12
la 25.06.2018, 18:38
Calamarul e din balta din fundul curtii.
la 25.06.2018, 18:49
la 25.06.2018, 19:10

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking