Salata cu calamar si loboda de gradina

Postat de mihaelar63 in Salate
25 Iun 2018 | 2289 vizualizari
Salata cu calamar si loboda de gradina

 Mereu am fost fascinata de frumoasa culoare verde a lobodei de gradina. Este cu frunza catifelata si gustul usor acrisor. O prefer in supe pentru ca nu-si schimba culoarea ca macrisul si este mai acrisoara decat salata.  Am cules cateva frunze tinere, in ideea secreta de a incerca un pesto care sa iasa de o culoare deosebita. In dorinta de a prepara rapid o salata mi-am pus ochii pe loboda. Am vizualizat rapid un frumos contrast verde-galben si asa s-a ,,nascut '' aceasta gustoasa salata. Calamarul a venit ca completare. Ridichile au dat usor gust picant.

Ingrediente

  • 2 maini loboda verde de gradina
  • 6 ridichi rosii
  • 1 conserva tentacule de calamar in ulei de floarea soarelui
  • 1 cana boabe de porumb dulce [conserva ]
  • 1 lingura zeama lamie proaspat stoarsa
  • piper/sare -optional.

Mod de preparare

  1. Spalati loboda cu apa rece, o lasati sa se scurga de apa.
  2. Taiati loboda fasii.
  3. Spalati ridichile si le taiati rondele.
  4. Scurgeti boabele de porumb de lichidul in care au stat in conserva si le clatiti cu apa rece.
  5. Scurgeti boabele de porumb de excesul de lichid.
  6. Deschideti conserva de calamar.
  7. Amestecati toate ingredientele.
  8. Adaugati zeama de lamaie.
  9. Gustati si, daca doriti, dregeti gustul cu sare si piper .
  10. Atentie !-gustul sarat este dat si de frunzele de loboda,cat si de sarea folosita la conservarea calamarului.
  11.  Serviti salata la temperatura camerei, insotita de un pahar de vin alb sec sau demi-sec dupa preferinta.

              Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu calamar si loboda de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de hrisca

Postat de Anett

Salata de hrisca

Clatim bine hrisca, punem in apa rece la inmuiat peste noapte. A doua zi fierbem circa 10-15 minute  pana se inmoaie bine. Scurgem bine si lasam sa se raceasca. Intre timp spalam rosiile...

Citeste continuarea

Salata Nicoise

Postat de mihaelar63

Salata Nicoise

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare  . Scurgeti cartofii de apa si-i curatati . Taiati-i rondele . Fierbeti ouale in apa cu sare . Curatati ouale de coaja si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2018, 18:05
la 25.06.2018, 18:12
la 25.06.2018, 18:38
Calamarul e din balta din fundul curtii.
la 25.06.2018, 18:49
la 25.06.2018, 19:10

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking