Salată cu măr verde, ardei gras și feta

Postat de Papalapap in Salate
24 Noi 2014 | 5458 vizualizari
Salată cu măr verde, ardei gras și feta

salata-mar-morcov-feta Iar se anunță o perioadă ocupată la birou! Mai ai puțin și te transformi într-un workoholic cu acte în regulă, care muncește zi-lumină în fața calculatorului. Înțelegem, dar nu încurajăm astfel de fenomene, fie ele și trecătoare. Vom insista totuși asupra unui aspect: de mâncat, va trebui să mănânci! Și cum o vei face mereu pe fugă, în fața monitorului, ne-am gândit la variante de rețete rapide și ușoare, prin care să economisești timp, dar să te hrănești și corect. Așa am ajuns la salata de astăzi, cu mere verzi, ardei gras și feta, o comoară pentru carieriștii dedicați, prea ocupați să se mai gândească la ei înșiși. O facem noi!

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 1 măr verde
  • ½ de castravete
  • 200 g de brânză feta sau telemea
  • 10 măsline negre fără sâmburi
  • ½ de ardei gras roșu
  • ½ de ardei gras galben
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Primul pas este să speli și să cureți de cotor și de semințe ardeiul gras. Taie-l apoi în jumătăți sau sferturi (1), pe care le vei pune să se coacă fie într-o tigaie fără ulei (2), fie pe un gratar. Curăță între timp morcovul și castravetele (3).

Taie morcovul pe lungime, iar castravetele, rondele (4). Taie și măslinele negre și feta în bucățele sau feliuțe (5). Spală și taie mărul în 4, elimină cotorul și taie-l felii foarte fine (6).

Când ardeii sunt copți, îndepărtează-le cu grijă partea arsă, dacă există. Apoi taie-i mai mărunt, eventual cubulețe (7). Într-o salatieră încăpătoare, pune morcovii, castravetele, ardeiul gras, brânza, măslinele și mărul (8). Amestecă totul delicat și apoi condimentează cu sare, piper, ulei de măsline și rupe câteva frunze de mentă (9).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată cu măr verde, ardei gras și feta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de broccoli cu porumb

Postat de Anett

Salata de broccoli cu porumb

Legatura broccoli se spala bine, apoi se desface in bucatele mici. Intr-un vas mare punem bucatele de broccoli la fiert in apa sarata. Adaugam si cubul de gaina. Intr-e timp maruntim ceapa,...

Citeste continuarea

Conopidă în vas Zepter

Postat de panacris

Conopidă în vas Zepter

 Conopida sau "varză de Cipru", cum a fost denumită la început provine, după cum ne sugerează și porecla, din Ciprul antic și există încă de acum 2.500 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2014, 00:01
buna salata
la 25.11.2014, 09:29
la 25.11.2014, 16:57
Bine ai venit
Cu retete interesante si impecabile
la 25.11.2014, 17:10
buna in orice moment al zilei!
la 26.11.2014, 15:17
Multumim tuturor!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking