Dacă vreți să valorificați ouăle vopsite de Paști, începeți prin a le decoji. Dacă nu aveți ouă rămase de la Paști, veți fierbe mai întâi ouăle tari, după care le veți răcori și decoji.
Se taie ouăle în sferturi.
Frunzele de salată se spală bine sub jet de apă, se zvântă și se taie fideluță.
Se spală roșiile cherry și se taie în sferturi.
Se scoate mini mozzarella din recipient și se lasă să se scurgă.
Se pregătesc măslinele feliate.
Se spală cepele verzi, se zvântă și se taie codițele sub formă de rondele.
Se începe montarea platoului cu așezarea circulară a sferturilor de ouă, apoi în interiorul lor, a sferturilor de roșii cherry și în sfârșit a mini mozzarellelor.
În mijlocul platoului se pun rondelele din codițe de ceapă, iar deasupra se pune un ou secționat în patru, sub formă de nufăr.
Se ornează platoul de jur împrejur, în exteriorul cercului de ouă, cu feliuțe de măsline și apoi cu fideluțele de salată verde, pregătite din timp.
Se presară: sare, piper și oregano și se stropește salata cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Se dă salata la rece pentru 15 minute, înainte de servire, ca să se pătrundă, dar se poate servi și imediat, dacă așa se dorește.