Ingrediente
- 3 legaturi mari de patrunjel
- 2-3 rosii
- 1- 2 cepe
- 3 linguri grau zdrobit (bulgur)
- 1 legatura menta (eu am folosit oregano)
- sucul de la 1 lamaie
- cateva linguri ulei de masline extravirgin
- sare dupa gust
Mod de preparare
Graul zdrobit se gaseste la orice magazin arabesc. Daca nu gasesti, poti face salata si fara.
Amesteca bulgurul cu 4 linguri de apa calda si pune-l deoparte cam 15 minute, ca sa se inmoaie putin
Separa frunzele de patrunjel de codite. Toaca frunzele foarte marunt. Eu am folosit blenderul, dar manevra asta se face foarte usor manual, cu un cutit ascutit.
Toaca marunt rosiile, ceapa si frunzele de oregano
Intr-un castron incapator amesteca toate ingredientele. Pune sucul de lamaie, uleiul si potriveste de sare. Amesteca foarte bine.
Pune salata la frigider cel putin 2 ore inainte de a o manca. In felul asta graul absoarbe toate gusturile minunate si se inmoaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu patrunjel - Tabouleh" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|