Salata de andive

Postat de Hansa in Salate
16 Sep 2009 | 39239 vizualizari
Salata de andive

Eu prefer salata de andive in special iarna, cand o pregatesc pentru a o savura la servici, goala, fara sa fie insotita de alte alimente, desi poate fi imbunatatita cu piept de pui la gratar taiat cubulete, felii de ou fiert, masline feliate, etc.

Ingrediente

  • o andiva mare sau doua andive mai mici,
  • sare si piper alb,  dupa gust,
  • zeama de la o jumatate de lime sau lamaie,
  • un borcan mare de iaurt,
  • o legatura de patrunjel
  • 1 - 2 lingurite de mustar dulce.

Mod de preparare

Andivele se spala repede sub jet de apa rece, se scurg, se indeparteaza cotorul, se taie in patru pe lungime si se toaca julien. Se toaca marunt patrunjelul care in prealabil a fost spalat si scurs. Se adauga peste andive patrunjelul, sare si piper dupa gust, si sosul pe care il preparam astfel: intr-un castronel punem iaurtul, zeama de la o jumatate de lime sau lamaie si o lingurita sau doua de mustar, dupa gust caci, atentie, sunt persoane carora nu le este pe plac gustul intens de mustar, mie imi place, pun si trei lingurite. Se amesteca bine sosul si se toarna peste andive. Amestecam bine salata si servim. Este recomandat a se servi imediat dupa preparare. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de andive" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata Magnifica

Postat de mihaelar63

Salata Magnifica

 Pieptul de pui se desface si se bate usor. Condimentati cu condimentul preferat si sarati carnea. Eu am folosit garam marsala. Carnea se taie fasii si se prajeste pana...

Citeste continuarea

Salata de andive cu carne de curcan si capere

Postat de panacris

Salata de andive cu carne de curcan si capere

Carnea de curcă/an se pune la fiert în cca. 500 ml apă rece, asezonată cu sare și foaie de dafin, cca. 30 minute, la foc mediu, neacoperit. După ce s-a gătit carnea, se scoate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2009, 19:40
Si mie imi plac andivele! Cred ca e tare buna salata Bine ai venit in randul Bucaarasilor si la cat mai multe retete
la 16.09.2009, 21:11
immm, bun si rapid. eu am nimerit insa de citeva ori andive cam amare si am o retinere acum sa mai cumpar...
la 16.09.2009, 21:27
da daca o faci trebuie mancata imediat din ce experienta am eu cu andivele altfel se amaresc si mai tare la gust!
am si eu o reteta de salata de andive cu oua, cand/daca o fac o sa postez aici sper...
la 16.09.2009, 22:39
asa e
la 16.09.2009, 22:40
Uite, Rivka, am mincat la Oana astea http://bucataras.ro/retete/250/andive_cu_sos_tartar_cu_ridichi.htm. f bune

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking