Ingrediente
- 5 ardei capia, mari
- 1 lingura sare grunjoasa
- Pentru sos:
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 1 praf de piper alb cu lamaie
- 2 lingura ulei de masline
- 1 linguri otet
- zeama de la ardei
Mod de preparare
Se coc ardeii, in cazul meu pe aragaz, asezati pe un gratar deasupra flacarii.
Ideal ar fi sa fie coptdi pe un gratar cu jar.
Dupa ce se innegresc pe toate partile, se aseaza pe un platou sau fund de lemn si se presara sare grunjoasa peste ei pentru a se curata mai usor.
Se lasa la racit dupa care se curata sub jet de apa rece.
Se indeparteaza cotoarele, semintele si nervurile si se pun intr-o salatiera.
Pentru sos, amestecam intr-un bol toate ingredientele pana se dizolva sarea si zaharul, apoi adaugam zeama lasata de ardei.
Gustam sosul si il mai potrivim cu ce mai trebuie si il turnam peste ardei.
Ideal ar fi sa lasam salata la rece o perioada de cel putin 15 minute ca sa patrunda sosul in ardei, apoi o putem servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|