Salata de ardei copt in otet, pentru iarna

Postat de Ina in Conserve
20 Oct 2012 | 49899 vizualizari
Salata de ardei copt in otet, pentru iarna

Intrucat si anul acesta am copt mult ardei si spatiul congelatorului este limitat, am pregatit aceasta reteta care chiar merita. Bineinteles, nu am renuntat la varianta congelata.

Ingrediente

  • ardei capia
  • sare
  • zahar
  • otet

Mod de preparare

Coacem ardeiul capia si-l curatam de coaja, apoi il punem intr-un vas incapator ( eventual un lighean ) .  

Presaram peste ardei sare, zahar si otet,  cantitatile fiind la latitudinea fiecaruia . Amestecam totul cu mana, folosindu-ne si de zeama ce si-o lasa ardeii, si mai adaugam indregiente in functie de preferinte.

In borcane spalate si uscate punem fasiile de ardei copt si completam cu zeama care trebuie sa acopere ardeii. 

Capsam si sterilizam 30 minute la foc mic. 

Este o salata delicioasa , iar acest mod  de preparare  ne ajuta sa o avem la indemana ori de cate ori vrem sa o servim si nu avem timp s-o pregatim din ardei pastrati la congelator. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei copt in otet, pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gogosari in sos de mustar

Postat de panacris

Gogosari in sos de mustar

Gogoșarii se spală, se taie în patru și se curăță de semințe și cotor. Într-un vas mai înalt se adaugă, oțetul, sarea, zahărul, uleiul și condimentele, ce se pun...

Citeste continuarea

Gem de prune (1)

Postat de RODIMUR

Gem de prune (1)

Se aleg prune mari, coapte și fără defecte. Se curăță de codițe și frunze, se spală, se desfac în jumătăți și se scot sâmburii. Se dau prunele prin mașina de tocat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2012, 22:05
Uite la cine vin sa iau un borcanel
la 20.10.2012, 22:05
incepi sa ne bombardezi cu bunaciuni
la 20.10.2012, 22:06
Pai daca n-am loc la congelator, am pus cateva borcane si asa, dar tot pungile congelate sunt "grosul"
la 20.10.2012, 22:08
nici nu stii cat salivez, fix pe gustul meu
la 20.10.2012, 22:08
hai ca am ajuns inainte de a se termina cele 6 borcane. Deci cum se face? Semnez si-l iau? Platesc ceva sau e din partea casei? Ador ardeii copti

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking