Ingrediente
- Pentru salata de ardei copti aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 10-12 ardei grasi;
- 2 linguri otet;
- 1 lingura ulei;
- sare (si inca 1/2 l de ulei, pentru prajire, daca alegeti varianta greceasca de preparare).
Mod de preparare
Preparare salata de ardei copti: Se aleg ardeii cat mai drepti si fara indoituri, ca sa se poata coace uniform, se spala si se lasa la scurs. Puneti pe aragaz o oala speciala de prajit cartofi, in care turnati ulei din belsug. Cand uleiul s-a incins puteti pune ardeii la rumenit.
Eu am ales varianta greceasca de preparare, adica ii prajesc in ulei pe toate partile pana capata o culoare maro-aurie. Pulpa isi pastreaza savoarea si nu se usuca ca in cazul coacerii pe tabla.
(In varianta traditionala, se pun la copt pe o tabla incinsa, pusa pe aragaz, la foc mediu, pentru ca ardeii sa nu se arda, intorcandu-se pe toate partile pentru a se coace uniform).
Pe masura ce se rumenesc, se scot si se aseaza intr-o strecuratoare sa se scurga. Lasati-i pana se racesc si presarati un praf de sare.
Mai apoi, curatati ardeii de coaja. Nu va faceti probleme caci, in aceasta varianta de preparare, coaja se va desprinde cu usurinta, fie ca folositi un cutit inoxidabil, fie ca ii cojiti cu mana. Se aseaza ardeii in salatiera si se adauga uleiul si otetul. Se baga la frigider si se servesc reci. Daca doriti, cand ii serviti, puteti presara deasupra si patrunjel tocat fin, pentru aroma si aspect.
PREPARARE IN IMAGINI
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|