Ingrediente
- 8 ardei grași, mai mari (cam 1 kg)
- sare, după gust
- piper măcinat, după gust
- boia de ardei iute (chilli), după gust
- oregano, după gust
- cimbru, după gust
- 1-2 linguri de oțet de mere sau balsamic
- 1-2 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui
- 3-4 căței de usturoi
- 250-300 ml suc de roșii sau 3-4 roșii proaspete
Mod de preparare
Pasul 1. După cum spuneam, cel mai migălos lucru este coacerea și curățarea ardeilor motiv pentru care vom începe cu asta. Spălăm ardeii după care îi punem la copt, pe toate fețele. Acest lucru puteți să-l faceți fie pe o plită cu lemne sau electrică, fie pe o tablă pusă pe un ochi de aragaz sau pe un grătar pe cărbuni sau electric. Eu m-am folosit de grătarul electri din dotare. După ce s-au copt bine i-am pus într-un vas cu capac, să stea cam 5-10 minute, ca să transpire. Aburul format va face mai ușoară operația de decojire! Curățăm ardeii de pieliță, le despicăm puțin vârfurile și îi punem la scurs, într-o strecurătoare.
Observație:Dacă doriți, presărați ardeii copți cu sare și curățarea de pieliță va fi mult mai simplă!
Pasul 2. Pregătim sosul într-un bol în care punem sucul de roșii, usturoiul tocat mărunt sau pisat, uleiul, oțetul și condimentele preferate și le amestecăm foarte bine. Sosul este gata!
Observație: În loc de suc de roșii puteți folosi 3-4 roșii proaspete, mai mari, curățate de semințe și coajă și tocate foarte mărunt!
Pasul 3. Într-o salatiera sau platou punem ardeii copți, așa întregi și ornăm cu sosul preparat anterior și cu verdeață de pătrunjel, tocată mărunt.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei copti cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|