SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ

Postat de panacris in Conserve
26 Sep 2015 | 6894 vizualizari
SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ

Multumesc Cleme pentru inspiratie, http://www.bucataras.ro/retete/ardei-iuti-in-otet-52149.html. Eu am micșorat cantitatea de ardei iute și am adus un mic adaos, lămâia confiată ;) Picantă, cu o aromă ușor fructată ;)

Ingrediente

  • Ardei iuți verzi cca. 500 g,
  • țelină rădăcină 1 bucată,
  • hrean rădăcină 1 bucată,
  • zahăr tos 100 g,
  • oțet din vin alb 9 grade 300 ml,
  • lămâie confiată sau citronat 100 g

Mod de preparare

Ardeii iuți se spală, se taie codițele. Țelina și hreanul se curăță, se spală și se lasă în apă rece. Toate ingredientele se taie mărunt, recunosc, m-am folosit de robotul de bucătărie, din dotare, folosind pentru ardei partea cu rindea, iar pentru țelină și hrean partea cu răzătoare,  astfel am terminat repede, și mai ales fără lacrimi și usturime. Legumele tocate se amestecă cu zahărul, oțetul și lămâia confiată, lăsându-se la odihnă până a doua zi. Amestecul de legume, împreună cu zeama lăsată, se pune în borcane sterilizate, ce se căpăcesc, etichetează, ”fotografiază”, în cazul meu. Numai bune ptr zilele de iarnă lângă o ciorbă fierbinte și de ce nu, puse peste o friptură;) Spor și succes!

Daca ti-a placut reteta noastra "SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rosii uscate, in ulei de masline

Postat de Ina

Rosii uscate, in ulei de masline

Rosiile se spala bine si se taie pe lung, in jumatati. Am ales rosii prunisoare pentru ca sunt carnoase si nu foarte zemoase. Captusim tavile de aragaz cu folie de aluminiu si aranjam pe folie...

Citeste continuarea

Salata de gogonele verzi la borcan

Postat de Ksenya

Salata de gogonele verzi la borcan

Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori. Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2015, 18:45
Interesant, mi-ar plăcea sa gust!
la 26.09.2015, 18:49
la 26.09.2015, 19:09
Mirela te aștept cu drag
la 26.09.2015, 19:29
Bun
la 26.09.2015, 19:59
interesanta combinatie

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking