Ingrediente
- 1 kg ardei iuti
- 500 g gogosari
- 2-3 kapia
- 500 g ceapa
- 500 ml apa
- 500 ml otet
- 500 g zahar
- 1 lingura sare grunjoasa
- 1 legatura telina(frunze)
- boabe de pier si mustar
Mod de preparare
Ardeii de diferite culori pentru un contrast frumos, ii spalam si ii tocam rondele, feliute, dupa preferinte.
Ceapa o curatam si o taiem fideluta sau rondele.
La fel procedam si cu kapia si gogosari.
Intr-un vas adaugam restul de ingrediente si punem pe foc sa fiarba 2-3 clocote (sa se topeasca zaharul)
Indepartam frunzele de telina, la final lasam cca 5 min sa se tempereze.
Intre timp amestecam ardei cu ceapa si asezam in borcanele spalate si uscate.
Turnam lichidul fierbinte, infiletam capacele, invelim cu o patura pana a 2 zi cand le vom depozita in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|