Ingrediente
- 700 g ardei iuți verzi
- 150 g ardei bulgărești
- 150 g ardei capia, roșii
- 250 g ceapă galbenă
- 250 g ceapă roșie
- 500 ml oțet alb
- 500 ml apă
- 2 linguri sare pentru murături
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură condimente pentru murături
Mod de preparare
Alegem ardei multicolori și combinăm ceapa, pentru a avea varietate de gust și culoare, așa cum îi stă bine oricărui preparat.
Se spală bine ardeii și se toacă în rondele, cei iuți și cei bulgărești, cu semințe cu tot, iar ardeii capia se toacă în cuburi mici.
Ceapa se toacă solzișori și se amestecă cu ardeii.
Pentru soluția lichidă se amestecă oțetul cu apa și se pun pe foc împreună cu condimentele.
Când se atinge punctul de fierbere, se adaugă sarea și zahărul, după gust.
Se lasă să fiarbă 1-2 minute, nu mai mult.
Amestecul de ardei iuți cu ceapă se îndeasă bine în borcanele sterilizate și se toarnă peste el soluția fierbinte.
Se înfiletează capacele, se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă să se răcească lent, apoi se depozitează în cămară.
Este o salată de ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet, plină de culoare și gust.
Nu este exagerat de picantă și se poate servi alături de ciorbe acre, sarmale și diverse mâncăruri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei iuti cu ceapa in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|