Ingrediente
- 500g limba afumata
- 6 morcovi
- 2 radacini patrunjel
- 2 radacini pastarnac
- 1/2 telina mare
- 6 cartofi
- 150g mazare
- 10 castraveti acri
- 2 mere ionathan
- sare
- piper
- MAIONEZA
- 2 galbenusuri crude
- 2 lingurite mustar
- 250 ml ulei
- zeama de lamaie
- sare
Mod de preparare
Morcovii si albitura se curata si se pun la fiert in apa cu sare intregi.
Cartofii se fierb in coaje in apa cu sare.
Mazarea se fierbe in apa.
Se lasa la racit toatele.
Se toaca toate legumele marunt si se pun intr-un castron.
Limba se toaca cucuri marunte si se pune in castron.
Castravetii se toaca marunt, se storc de zeama si se pun in castron.
Merele se curata de coaje si samburi, se toaca marunt, se pun in castron si se amesteca imediat sa nu se oxideze.
Maioneza se face mixand ingredientele. Se gusta de sare si acru si se pune in castron.
Se amesteca, se gusta de sare si piper si este gata.
Pentru mese festive se poate orna dupa preferinta.
Eu am facut-o sa o mananc deci a ramas in castron.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf cu limba afumata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|