Salata de boeuf - reteta clasica

Postat de panacris in Salate
27 Mar 2022 | 5481 vizualizari
Salata de boeuf - reteta clasica

Acum că revin ușor, ușor pe clasic cătuam printre rețetele mele, rețeta clasciă de salată de boeuf, adică din carne de vită, vițel sau mânzat. CUlmea că inca n-am adus reteta clasică și aici, pe site! Pot sa spun sus si tare ca foarte multi prieteni au gustat, probabil cu reticenta, intial, din aceasta salata, apoi au cerut si bonus! Gata cu lauda de sine! Spor la treaba si pofta buna! ;) P.S. Ingredientele sunt ptr o familie normală, pentru cantitățile industriale cu care v-am obișnuit, triplați cantitățile! ;) P.S. 2 Scuzati prezentarea finala ;) Revin cu poze artistice în curând! :-*

Ingrediente

  • pulpă de viţel cca. 300 g,
  • cartofi medii 6 bucati,
  • morcovi mai mari 5 bucati,
  • telina 1/2 bucata,
  • pastarnac 1 bucata,
  • ceapa 2 bucati,
  • castraveti acri a la Panacris 8 bucati,
  • gogosari acri a la Panacris 6 bucati,
  • galbenusuri 2 bucati
  • mustar 1 lingurita
  • untdelemn 500 ml.

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de vitel impreuna cu 1 morcov, 1 felie de telina, ¾ din pastarnac si 1 ceapa, atenţie fara sare, clasic cca. 2 ore, la oala cu presiune cca. 45 de minute după ce începe să fluiere oala minune!

Separat se fierb restul de morcovi, ceapa, telina si pastarnacul cu o lingură de sare în cca. 2000 ml apa, rece. Cartofii se fierb in coaja separat în cca. 2000 ml apa rece si 1lingura de sare.

Intre timp se toaca marunt castravetii si gogosarii.

Dupa ce s/a fiert carnea se toaca marunt.

Morcovii si cartofii se taie la fel cubulete micuțe.

Se face o maioneza din cele doua galbenusuri. Se freaca bine cu o lingurita de mustar, si apoi se toarna putin cate putin uleiul.

Se amesteca usor toate ingredientele si se pune cam 3/4 din cantitatea de maioneza.

Se asezoneaza cu sare si piper daca e nevoie.

Se decoreaza dupa preferinta fiecaruia.

Spor si pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf - reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata rucola cu somon si mango

Postat de katty

Salata rucola cu somon si mango

 Spalam somonul si il taiem cubulete. Il condimentam cu sare, piper, paprika afumata si rozmarin si il lasam 10 minute. Intr-o tigaie incingem 1 lingura de ulei de masline si punem somonul....

Citeste continuarea

Salata din mere, sfecla, mix de fasole si branza

Postat de panacris

Salata din mere, sfecla, mix de fasole si branza

Sfecla se coace în coajă, la cuptor, cca. 20 de minute. Apoi se curăță și se toacă cubulețe. Merele se curăță de coajă, se taie de asemenea cubulețe. Într-un vas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2022, 17:49
Delicioasă!
la 27.03.2022, 18:34
Putina, foarte putina, sunteti la regim?
la 27.03.2022, 19:07
la 27.03.2022, 21:41
Buna!
la 27.03.2022, 22:02

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking