Ardeii capia se scot din congelator cu câteva ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă să se răcească, se decojesc și apoi se taie cubulețe.
Se aleg/desprind frunzele de salată, se spală sub jet de apă și se scurg bine.
Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt, sau julienne, după preferință.
Se taie fâșii ardeii copți decongelați și apoi în bucăți potrivit de mari.
Se face un dressing din: ulei, oțet balsamic, sare, piper, zahăr, oregano și busuioc uscat.
Se pun 3-4 frunze de salată verde creață la baza platoului.
Celelalte frunze de salată se taie fâșii.
Separat se amestecă ușor, ca să nu se sfărâme: cartofii tăiați cubulețe, cu ceapa mărunțită și ardeii tăiați bucățele. Se adaugă fâșiile de salată verde, se toarnă dressing-ul și se amestecă din nou ușor, ca să se pătrundă toate ingredientele.
Se pune amestecul de salată în platou, pe frunzele de salată verde creață și se mai presară deasupra oregano și busuioc uscat. Se poate servi imediat, sau după ce stă 15-20 minute la rece.