Ingrediente
- 10-12 cartofi noi, medii
- 2 cepe verzi
- sare
- piper
- Pentru maioneză:
- 2 gălbenușuri (unul crud, celălalt fiert tare)
- 1 linguriță de muștar clasic
- 40-50 ml de ulei de floarea soarelui
- 1-2 linguri de iaurt (opțional)
- Pentru servit:
- roșii
Mod de preparare
Cartofii se spală de pământ, se curăță de coji și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert și se lasă să se răcească, după care se taie sub formă de cubulețe.
În timp ce cartofii fierb, se face maioneza, dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, amestecat cu o linguriță de muștar clasic. Când compoziția este omogenă, se adaugă și gălbenușul crud și apoi uleiul, puțin câte puțin și se mixează, până ce maioneza se îngroașă.
Cine preferă o maioneză mai acrișoară și mai puțin onctuoasă, poate adăuga 1-2 linguri de iaurt, după care omogenizează bine compoziția.
Ceapa verde se curăță, se spală, se zvântă și se taie rondele. Se păstrează câteva rondele pentru decor.
Se pune o jumătate din cantitatea de cartofi fierți tăiați cubulețe în bolul pentru salată, se condimentează cu sare și piper, iar apoi se presară o jumătate din cantitatea de rondele de ceapă verde.
Se adaugă două linguri de maioneză și apoi se repetă straturile de cartofi, condimente și ceapă verde. Se adaugă și restul de maioneză, se amestecă ușor, după care salata se pune în platoul pentru servit și se decorează cu roșii feliate și cu rondele de ceapă verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi, cu ceapa verde si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|