Salata de cartofi cu peste afumat si verdeturi

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
14 Mai 2015 | 8065 vizualizari
Salata de cartofi cu peste afumat si verdeturi

O minunatie de salata perfecta pentru cina . Este o salata usoara care nu contine oua, smantana , iaurt sau alte cele , are doar cartofi, verdeturi , peste si un dressing din mustar, ulei de masline, zeama de lamaie , sare .

Ingrediente

  • -8-12 cartofi
  • -1 fir usturoi verde
  • -1 legatura de ceapa sau o ceapa veche
  • -1 mana de spanac
  • -1 salata verde mica
  • -1 mana/legatura loboda rosie
  • -marar verde sau/si patrunjel
  • -150 gr de peste afumat
  • Pt dressing :
  • -1 lingura mustar
  • -sare
  • -100 ml ulei masline
  • -zeama de la o lamaie
  • -putin piper

Mod de preparare

Cartofii ii alegem sa aiba cam aceiasi dimensiune ca sa fiarba in acelasi timp.

II spalam bine cu apa rece si ii punem la fiert cu coaja . Cand sunt fierti ii lasam la racit si ii curatam de coaja, ii taiem in bucati cat vreti de mari .

Salata verde, spanacul , loboda , mararul , ceapa , usturoiul le curatam si le spalam in jet de apa rece.

Taiem usturoiul si ceapa rondele , rupem cu mana frunzele de verdeata daca e nevoie si le asezam pe toate peste cartofii taiati cubulete .

Pestele afumat il taiem sau rupem bucati si il asezam sip e el in castron.

Facem dresingul amestecand mustarul ,uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul . Turnam peste verdeata si cartofi , amestecam bine (eu am amestecat cu mainile ) si servim cald sau rece .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu peste afumat si verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv vinete parmigiana

Postat de rocsi_1612

Aperitiv vinete parmigiana

Spalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele. Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper. Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la...

Citeste continuarea

Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor

Postat de caroline

Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor

Incepem prin a curata ciupercile de pielita ,le spalam si le taiem in doua pe lung apoi le feliem  ( sau doar le feliem,in functie de marimea lor ) . Separat punem o tigaie la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2015, 11:37
la 14.05.2015, 11:53
la orice ora
la 14.05.2015, 12:00
:- bd
la 14.05.2015, 12:11
Asta imi place mult!!
la 14.05.2015, 12:24
Ooo ce bunatate!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking