Ingrediente
- 5-6 cartofi roz, medii
- 1 piept mic de pui, fiert
- semințele de la 1/2 rodie
- maioneză din 2 gălbenușuri
- sare
- piper
- oregano
- câteva frunze de busuioc, pentru decor
Mod de preparare
Se face o maioneză bine legată și acrișoară, din două gălbenușuri. Se adaugă o cantitate dublă de muștar clasic, față de obicei și o linguriță de zeamă de lămâie.
Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, după ce se răcoresc, se decojesc și se taie rondele, groase de 8-10 mm.
Se spală pieptul de pui, se fasonează și se fierbe. Când este gata, se scoate din apa în care a fiert, se scurge bine și se taie cubulețe.
Se curăță rodia și se scot cu grijă semințele, ca să nu se spargă.
În platou se pune un strat de rondele de cartofi, se condimentează cu: sare, piper și oregano. Se ung rondelele de cartofi cu un start subțire de maioneză și se distribuie deasupra o jumătate din cantitatea de piept de pui.
Se pune al doilea strat de rondele de cartofi, se condimentează, se unge cu maioneză, se adaugă restul de carne de piept de pui și apoi se decorează salata cu maioneză, semințe de rodie și frunze de busuioc.
Se poate servi după ce stă 10-15 minute la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi, cu piept de pui, maioneza si rodie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|