Salata de castravete cu branza Roquefort

Postat de ctlina in Salate
17 Mar 2015 | 4274 vizualizari
Salata de castravete cu branza Roquefort

Foarte usor de facut seara repede pentru cina- imi place mult sa asociez castravatele cu o branza cremoasa cu un gust un pic puternic si iute. Branza Roquefort si-a capatat renumele de “Regina Branzeturilor, Branza Regilor” si este cunoscuta ca una dintre cele mai bune tipuri de branza albastra din lume. Numele ei vine de la localitatea Roquefort din Aveyron, in partea de sud a Frantei. De asemenea, Roquefort este considerata a fi una dintre cele mai vechi tipuri de branza din lume.  Textura are un grad mediu de moliciune si este in general faramicioasa. Branza are un aspect de marmura alba cu vinisoare albastre-verzui. Aroma branzei este una pregnanta, iute, intepatoare.

Ingrediente

  • 1/2 castravete
  • 40 gr branza Roquefort
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita mustar iute
  • Sare, piper

Mod de preparare

Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.

La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.

Curatam castravetele si-l taiem in felii fine.

Branza o taiem in cubulete. 

Amestecam castravetele cu sosul vinaigrette. Condimentam.

Intr-o farfurie alternam feliile de castravete cu cubuletele de Roquefort. 

Servim salata rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de castravete cu branza Roquefort" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de fasole verde cu piept de curcan

Postat de mihaelar63

Salata de fasole verde cu piept de curcan

Spalati toate legumele si le curatati . Fasolea se rupe bucati de 2-3 cm si se fierbe in apa cu sare 15 minute . Scurgeti fasolea de apa intr-o sita si o transferati rapid...

Citeste continuarea

Salata cu fasole neagra

Postat de caroline

Salata cu fasole neagra

Fasolea uscata o punem in apa rece peste noapte. Astfel se va umfla si va fierbe mai repede. A doua zi, scurgem fasolea de apa, o spalam sub jet de apa rece si o punem la fiert in apa rece cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2015, 21:26
la 17.03.2015, 21:29
buna
la 17.03.2015, 21:30
Tare buna salata ta! E fix pe gustul meu!
la 17.03.2015, 22:49
bunaaaaaaaaaaaa
la 17.03.2015, 23:36

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking