Ingrediente
- Castraveți cornichon cca. 3000 g,
- Ceapă galbenă cca. 800 g,
- Sare pentru murături 2 linguri,
- Frunze de țelină,
- Condimente pentru murături în saramură Kamis (semințe muștar alb, foi de dafin, tije de mărar, hrean, usturoi, semințe de mărar, tarhon) 1 plic.
Mod de preparare
Castraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot.
Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca și la felierea castraveților.
Într-un vas încăpător se amestecă legumele împreună cu sarea și se lasă la odihnă până a doua zi.
Se pregătesc borcane, de preferat de 800 ml, spălate și sterilizate în cuptorul încins.
În borcanele răcite, se pune câte o lingură din amestecul de condiment pentru murături Kamis (semințe muștar alb, foi de dafin, tije de mărar, hrean, usturoi, semințe de mărar, tarhon) apoi se umplu cu amestecul de ceapă și castraveți, îndesându-le cât se poate de bine, completându-se cu lichidul obținut, iar la final câte un fir de țelină verde cu frunze.
Borcanele se închid ermetic și se depozitează la loc răcoros.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de castraveti cu ceapa in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|