Ingrediente
- 6 chiftele (marisoare, din carne);
- 250 gr. paste (penne);
- 1 ceapa rosie (destul de marisoara);
- 10 masline negre, mari, curatate de samburi;
- 100 gr. cascaval ras;
- 200 ml. sos gros de rosii (facut acasa);
- sare, piper si ulei, dupa gust.
Mod de preparare
Pentru inceput, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute, pana la consistenta al dente). Se scurg foarte bine (optional, se clatesc cu apa rece).
Cat timp fierb pastele pregatim celelalte ingredinte:
- taiem chiftelutele (in patru);
- tocam ceapa marunt si o frecam cu putina sare si o picatura de ulei, sa se inmoaie usor;
- curatam maslinele de samburi si le taiem fasii inguste;
- radem cascavalul pe razatoarea fina.
Adaugam pastele fierte si scurse bine de apa. Condimentam dupa gust, cu sare, piper si ulei si amestecam.
Servim in boluri individuale, cu sos gros de rosii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de chiftelute (din carne) cu paste si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|