Ingrediente
- Baza salatei:
- 300 gr ciuperci champinion ( le alegem pe cele mici şi vom folosi doar pălăria);
- 1 dovlecel mic (cam cat un morcov de mare);
- cateva frunze patrunjel proaspat;
- Dressing:
- zeama de la o lămâie mică;
- 100 ml ulei de masline;
- 1 ceapă rosie, mică, tocată mărunt;
- 2 caţei de usturoi tocaţi fin;
- sare şi piper după gust.
Mod de preparare
Curăţam ciupercile cât de bine putem cu o pensulică să le înlăturăm praful ( ar fi de evitat să le udam, dar dacă trebuie le spălăm şi le lăsăm să se usuce bine de tot). Le tăiem feliuţe cât mai subtiri posibil.
Dovlecelul îl tăiem în jumatate, după care feliuţe la fel de subţirele ca si ciupercile.
Le amestecăm uşor într-un bol dupa care adăugam verdeaţa tocată.
Într-un alt bol pregătim dressingul. Punem uleiul, adaugăm încet sucul de lămâie, amestecand tot timpul până când amestecul devine vâscos. Adăugăm ceapa si usturoiul tocate mărunt, apoi sare si piper dupa gust.
Turnăm dressingul peste ciuperci (amestecăm usor) astfel încât toate ingredientele să fie bine unse. Dăm vasul la rece pentru 2-3 ore.
Servim simplu, eventual pe pat de salată verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de ciuperci cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|