Ingrediente
- ciuperci pleurotus cca. 300 g,
- usturoi 3-4 catei,
- sare Hymalaya 1 lingura,
- piper proaspăt măcinat,
- pătrunjel verde 1 legatura.
- Iaurt grecesc 125 ml.
Mod de preparare
Ciupercile se curata si se taie bucati mai mici și se lasa la fiert la foc mediu, semicoperit cca. 15 minute, in cca. 1000 ml apa rece, asezonata cu sare.
Apoi se strecoara de apa si se lasa la racit.
Intre timp se curata si toaca marunt patrunjelul si usturoiul, și se adauga in iaurt, amestecandu-se usor pana ce se inglobeaza toate ingredientele. Sosul obtinut se rastoarna peste ciupercile racite, amestecandu-se usor, se asezoneaza de sare si piper si se la la rece minim 30 minute pana la servire.
Spor si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|