Salata de creveti, rucola si mango

Postat de mihaelar63 in Salate
20 Ian 2016 | 4841 vizualizari
Salata de creveti, rucola si mango

Un mango mare in fructiera, doua maini de rucola si niste creveti. Ce poti face mai bun decat o salata? Si ce salata !!!! Dulce, picanta, plina de exotism si vitamine. Dupa o tura de privit salate si combinatii cu ingredientele date am trecut la treaba. M-am inspirat din bucataria dominicana. Crevetii doar fierti mi-au parut anosti asa ca i-am tras la tigaie invaluiti in sos picant .  

Ingrediente

  • 300 g rucola
  • 200 g creveti decorticati
  • 1 mango copt [ dar nu foarte moale ]
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei iute rosu
  • 3 rosii
  • 2 linguri sos picant coreean Gochujang
  • 2 linguri zeama proaspata de lamaie
  • 2 linguri ulei cu oregano
  • 1 lingura mustar englezesc
  • sare

Mod de preparare

  1. Crevetii se amesteca cu sos, sare  si  uleiul de oregano. Se lasa sa stea  minimum 15 minute la marinat.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Rucola se spala si se zvanta intr-o sita sau cu ajutorul aparatului special.
  4. Ceapa rosie se taie pestisori.
  5. Mango se curata si se taie cuburi sau dreptunghiuri.
  6. Rosiile se feliaza si se sareaza usor
  7. Ardeiul iute se toaca marunt.
  8. Sotati usor 1-3 minute  la tigaie crevetii pana acestia incep sa-si schimbe culoarea .
  9. Scoateti crevetii si in sosul ramas amestecati 1 lingura zeama de lamaie, mustar si putina sare. Amestecati acest sos obtinut cu rucola verde.
  10. Puneti rucola intr-un vas/ platou intins. Deasupra asezati crevetii, mango, rosiile si ceapa .
  11. Stropiti cu restul de zeama de lamaie, putin ulei aromatizat.
  12. Presarati ardei iute tocat .
  13. Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de creveti, rucola si mango" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Salata cu fasole neagra

Postat de caroline

Salata cu fasole neagra

Fasolea uscata o punem in apa rece peste noapte. Astfel se va umfla si va fierbe mai repede. A doua zi, scurgem fasolea de apa, o spalam sub jet de apa rece si o punem la fiert in apa rece cu...

Citeste continuarea

Salata Nicoise

Postat de Corina33

Salata Nicoise

Se condimenteaza file-urile de peste si se prajesc in putin ulei pe ambele parti cateva minute pana se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta si se lasa la racit. Ouale se fierb 3-4 minute in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2016, 23:22
Ce bunatate de salata!!!!!
la 20.01.2016, 23:23
Wow!
la 20.01.2016, 23:25
buna buna
la 20.01.2016, 23:29
Cam ne-inspirata aranjare a ingredientelor , dar de foame nu am mai avut timp )
la 20.01.2016, 23:35
Savoare, aroma si culoare, ce poti sa-ti doresti mai mult

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking