Ingrediente
- 1 dovlecel (350 grame)
- 125-150 ml de iaurt
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
- Pentru decor:
- o frunză de busuioc
Mod de preparare
Mai întâi se face sosul pentru salată. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se adaugă în iaurt, odată cu sare și piper, după gust.
Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărarul, după care se adaugă în sosul pentru salată. La urmă se adaugă uleiul de măsline și după omogenizare, se dă la frigider, pentru ca ingredientele să se armonizeze și gustul să se stabilizeze definitiv.
Se spală dovlecelul, se taie capetele și apoi se curăță de coajă. Se taie dovlecelul de-a lungul în patru bucăți și apoi se îndepărtează miezul cu semințe. Bucățile de dovlecel rămase după curățarea de miez și semințe, se taie sub formă de cubulețe.
Se pune 1-1,5 l de apă la încălzit cu un praf de sare extrafină. Când apa începe să fiarbă, se adaugă cubulețele de dovlecel, pentru 3-4 minute. După acest interval de timp, se scoate dovlecelul din apă și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine și să se răcească.
Când dovlecelul s-a răcit complet, se adaugă în sosul de iaurt și salata se poate decora cu frunze de busuioc, roșii cherry, sau măsline. Se servește rece, de la frigider, cu pâine prăjită, sau cu o bucată de carne slabă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|