Ingrediente
- 2 maini de fasole boabe alba
- cam 100-120 g ravioli cu carne
- 3-4 rosii cherry
- 1/2 de ardei rosu
- 1/2 de ceapa mica, sau un sfert
- cateva frunze de telina
- marar( cel verde e optim, eu neavand am folosit uscat)
- sare, piper
- maioneza
- 2 lg smantana groasa
- patrunjel verde, optional
- 2-3 lg ulei de masline.
Mod de preparare
Ravioli se fierb in apa sarata, conform indicatiilor de pe pachet, in medie 6-7 min.
Fasolea se fierbe sau se poate folosi din conserva, gata fiarta. Mie mi-a ramas de la borsul de fasole, era prea multa, asa ca le-am fiert separat, dupa ce au stat o noapte la inmuiat.
Intr-un castron se pune fasolea fiarta si racita, se taie ceapa fideluta si se pune peste fasole. Daca aveti ceapa rosie, folositi-o pe aceea. Ardeiul se taie fasiute si se pune si el. Frunzele de telina (daca e mare telina ajunge una) se taie marunt si se pun in castron, se adauga ravioli scursi, smantana si maioneza, mararul, uleiul de masline, sare si piper si se amesteca binisor dar usor. Rosiile se taie in 4 , ca sunt mititele si se adauga la salata. Se mai amesteca o data foarte usor sa nu se zdrobeasca rosiile.
Se portioneaza in farfurii, optional, se mai poate adauga patrunjel verde direct in farfurie...eu am pus ca-mi place.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole boabe cu ravioli" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|