Salata de fasole verde (pastai) cu maioneza

Postat de alinutzika in Salate
16 Iul 2011 | 13031 vizualizari
Salata de fasole verde (pastai) cu maioneza

E delicioasa!

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole verde
  • 2 oua fierte + 1 ou crud (pt maioneza)
  • 300 ml ulei (aprox.)
  • 1 lingurita mustar
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri smantana
  • sare, piper

Mod de preparare


Se pune o oala mare cu apa la fiert. Se spala pastaile taiate in bucatele in apa rece, apoi se oparesc in apa fierbinte( o parte din apa care e pe foc deja), apoi se pun la fiert in apa fierbinte ramasa. Se face o maioneza din galbenusurile fierte + cel crud +  ulei + mustar. Cand e gata, se adauga smantana si usturoiul tocat.
Pastaile fierte se storc bine de apa si se toaca cu robotul. Se lasa la racit. Reci, se amesteca cu maioneza, apoi se condimenteaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole verde (pastai) cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de fasole verde cu maioneza, reteta de post

Postat de Ina

Salata de fasole verde cu maioneza, reteta de post

Scurgem apa din c onserva de  fasole verde   si tocam marunt pastaile. Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica, apoi scurgem  sucul prin presarea morcovului ras, in...

Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu maioneza si usturoi

Postat de AdrianUdrea

Salata de fasole verde cu maioneza si usturoi

Se pune un vas cu apa la fiert, iar cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga o lingurita de sare, se amesteca pana la dizolvare, apoi se adauga fasolea verde, curatata de capete si bine spalata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2011, 15:44
Stiu ca gustul e delicios
Daca-mi permiti un sfat....incearca sa tai fasolea cu cutitul si sa o lasi mai marisoara . Rezultatul te va multumi, crede-ma, si-n privinta aspectului si a gustului http://www.bucataras.ro/retete/fasole-verde-cu-maioneza-si-usturoi-8888.html
la 16.07.2011, 15:49
Multumesc de sfat, Ina...
Am taiat si eu pana acum fasolea asa cum ai spus tu...dar am vrut sa-mi iasa ceva mai fina, asa ca am tocat-o.
Si nu regret deloc...arata bine, zic eu...dar stii cum e....gusturile nu se discuta..)
la 16.07.2011, 15:58
Ai dreptate Ma gandeam ca nu ai incercat varianta cu fasolea mai mare...mie una mi se pare mai de efect si un pic mai...gustoasa .
Lafel ca la drob : e mai gustos cu carnea bucatele decat dat prin masina
Toate bune!
la 16.07.2011, 15:59
Asa este gusturile nu se discuta,in schimb imi permit sa vin si eu cu parerea,fasolea tocata si facuta cu maioneza este tare buna,in copilarie MAMA facea foarte mult si eram toti fratii innebuniti,doar ca nu am mancat vreodata cu smantana ,dar cred ca este buna...felicitari ca mai faci si retete mai traditionale pentru amintirea din vremurile de demult......oricum bravo
la 16.07.2011, 16:08
Ioteeeeeeeee , ce idee grozavaaaaaaaaaaa

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking