Salata de icre

Postat de ionela2682 in Peste
8 Feb 2010 | 6334 vizualizari
Salata de icre

Ingrediente

  • 100 grame icre de crap
  • 1 litru ulei
  • 3-4 linguri gris
  • 5-6 linguri apa
  • 1 bucata ceapa
  • zeama de la jum de lamaie

Mod de preparare

Mai intai punem la fiert o ceasca de apa in care adaugam grisul pe care il fierbem ca la mamaliguta. Il rasturnam intr-un castron si-l lasam sa se raceasca foarte bine.

Alegem icrele de pielite si le amestecam cu grisul racit. De acum incepem sa mixam compozitia turnand in fir foarte subtire ulei. La un moment dat compozitia se va intati dar adaugam una cate una lingurile de apa dar si zeama de lamaie pentru a o mai inmuia putin.

Continuam cu uleiul amestecand continuu. La final adaugam sare dupa gust, lamaia stoarsa si ceapa facultativ.

POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de icre de crap

Postat de rocsi_1612

Salata de icre de crap

Icrele le curatati cat mai bine de pielite, o treaba putin migaloasa. Presarati putina sare peste ele, le amestecati cu o paleta de lemn 2-3 minute, ca lasa putina apa. Incercati sa luati cu...

Citeste continuarea

Salata de icre cu paine

Postat de sufletista

Salata de icre cu paine

Intr-un bol inmuiem painea in lapte, o scurgem bine presand-o cu mainile. In alt bol mai mare adaugam icrele, miezul de paine si treptat adaugam uleiul, picurand ca la maioneza. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2010, 22:05
buna idee cu lingura de apa!
la 09.02.2010, 09:33
pai da pentru ca la un moment dat se vor intari foarte tare iar daca le mai ti si in frigider vei fi nevoita sa le tai cu cutitul!
la 09.02.2010, 10:40
cum? 1 litru de ulei pentru 100 g icre ? ....cred ca e o greseala.....deja mi-e rau .....nu e exagerat de mult?
la 09.02.2010, 12:47
nu, nu e mult avand in vedere ca pun gris eu asa fac dar acum faceti cum vret puteti pune mai putin

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking