Salata de icre

Postat de ionela2682 in Peste
8 Feb 2010 | 6360 vizualizari
Salata de icre

Ingrediente

  • 100 grame icre de crap
  • 1 litru ulei
  • 3-4 linguri gris
  • 5-6 linguri apa
  • 1 bucata ceapa
  • zeama de la jum de lamaie

Mod de preparare

Mai intai punem la fiert o ceasca de apa in care adaugam grisul pe care il fierbem ca la mamaliguta. Il rasturnam intr-un castron si-l lasam sa se raceasca foarte bine.

Alegem icrele de pielite si le amestecam cu grisul racit. De acum incepem sa mixam compozitia turnand in fir foarte subtire ulei. La un moment dat compozitia se va intati dar adaugam una cate una lingurile de apa dar si zeama de lamaie pentru a o mai inmuia putin.

Continuam cu uleiul amestecand continuu. La final adaugam sare dupa gust, lamaia stoarsa si ceapa facultativ.

POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa

Postat de gaby_d

Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa

Preparare Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa Pune intr-o craticioara apa la fiert. Cand a dat in clocot pune grisul, in ploaie, amestecand energic cu o furculita. Fierbe...

Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de rocsi_1612

Salata de icre de crap

Icrele le curatati cat mai bine de pielite, o treaba putin migaloasa. Presarati putina sare peste ele, le amestecati cu o paleta de lemn 2-3 minute, ca lasa putina apa. Incercati sa luati cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2010, 22:05
buna idee cu lingura de apa!
la 09.02.2010, 09:33
pai da pentru ca la un moment dat se vor intari foarte tare iar daca le mai ti si in frigider vei fi nevoita sa le tai cu cutitul!
la 09.02.2010, 10:40
cum? 1 litru de ulei pentru 100 g icre ? ....cred ca e o greseala.....deja mi-e rau .....nu e exagerat de mult?
la 09.02.2010, 12:47
nu, nu e mult avand in vedere ca pun gris eu asa fac dar acum faceti cum vret puteti pune mai putin

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking