Ingrediente
- - 8 cartofi potriviti
- - 4 morcovi
- - 3 castraveti murati
- - 4 gogosari in otet
- - 150 gr mazare congelata
- - 1/2 borcan maioneza (daca facem maioneza in casa, facem o maioneza dintr-un galbenus crud si un galbenus fiert)
- - sare
- - piper
- pentru ornat:
- - 150 gr masline negre/verzi
- - 1 morcov
- - 1 gogosar rosu in otet
Mod de preparare
Fierbi cartofii si morcovii (in coaja) aproximativ 35-40 minute. Mazarea o fierbi 10-15 minute.
Strecori de apa legumele si le lasi sa se raceasca.
Le cureti de coaja si le toci in cubulete mici. Castravetii murati si gogosarii se taie, de asemenea.
Amesteci toate legumele intr-un castron, adaugi maioneza, sare si piper dupa gust.
Iei o forma - in cazul meu, o forma de inimioara - in care pui amestecul de legume cu maioneza, apoi acoperi totul cu un strat subtire de maioneza si decorezi pornind din marginea exterioara catre centru, astfel:
- pe primul rand pui masline negre, taiate pe jumatate;
- pe al 2-lea rand pui gogosar rosu in otet tocat marunt;
- pe al 3-lea rand pui jumatati de masline verzi;
- pe al 4-lea rand pui morcov fiert tocat marunt;
- pe al 5-lea rand pui iar jumatati de masline negre;
- in centrul inimioarei pui restul de gogosar ramas.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|