Salata de legume cu maioneza

Postat de Patricia_Iordache_79 in Salate
11 Mar 2013 | 5774 vizualizari
Salata de legume cu maioneza

Aceasta salata de legume cu maioneza pe care am facut-o in forma de inimioara deoarece am dus-o "cadou" nasilor :)

Ingrediente

  • - 8 cartofi potriviti
  • - 4 morcovi
  • - 3 castraveti murati
  • - 4 gogosari in otet
  • - 150 gr mazare congelata
  • - 1/2 borcan maioneza (daca facem maioneza in casa, facem o maioneza dintr-un galbenus crud si un galbenus fiert)
  • - sare
  • - piper
  • pentru ornat:
  • - 150 gr masline negre/verzi
  • - 1 morcov
  • - 1 gogosar rosu in otet

Mod de preparare

Fierbi cartofii si morcovii (in coaja) aproximativ 35-40 minute. Mazarea o fierbi 10-15 minute.

Strecori de apa legumele si le lasi sa se raceasca.

Le cureti de coaja si le toci in cubulete mici. Castravetii murati si gogosarii se taie, de asemenea.

Amesteci toate legumele intr-un castron, adaugi maioneza, sare si piper dupa gust.

Iei o forma - in cazul meu, o forma de inimioara - in care pui amestecul de legume cu maioneza, apoi acoperi totul cu un strat subtire de maioneza si decorezi pornind din marginea exterioara catre centru, astfel:

- pe primul rand pui masline negre, taiate pe jumatate;

- pe al 2-lea rand pui gogosar rosu in otet tocat marunt;

- pe al 3-lea rand pui jumatati de masline verzi;

- pe al 4-lea rand pui morcov fiert tocat marunt;

- pe al 5-lea rand pui iar jumatati de masline negre;

- in centrul inimioarei pui restul de gogosar ramas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?

Postat de rocsi_1612

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca? Spalati legumele si le puneti la fiert in coaja. Eu am fiert cartofii cu morcovii si sfecla separat. Ouale le fierbeti tari. Dupa ce legumele...

Citeste continuarea

Salata de legume cu maioneza

Postat de AdrianUdrea

Salata de legume cu maioneza

Mai intai pregatim toate ingredientele pentru salata de legume cu maioneza. Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti. Curatam morcovii, ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2013, 08:19
la 11.03.2013, 08:20
la 11.03.2013, 08:27
asta-i un fel de boeuf fara boeuf?

Arata bine, ai ornat-o tare frumos!
la 11.03.2013, 08:36
la 11.03.2013, 08:36
Cred ca trebuia sa o numesc mai de graba salata de legume cu maioneza. Chiar acum ii schimb titlul

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking