Ingrediente
- 1 ceapa rosie
- 1 ceapa alba
- 1/2 castravete Fabio
- 50 gr. masline negre
- 2 rosii
- 4 linguri cu boabe de porumb
- 6 frunze de salata verde
- 1 cutie (conserva; 170 gr) de ton in ulei de masline
- ulei de masline
- sare
- zeama de lamaie (doar daca este necesar).
Mod de preparare
Spalam frunzele de salata, in mai multe ape reci si le lasam la scurs pe prosoape absorbante.
Spalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta.
Curatam maslinele de samburi, scurgem boabele de porumb, rupem frunzele de salata (daca sunt mai ferme, puteti folosi cutitul) si amestecam.
Punem continutul conservei (eu pun si uleiul) si amestecam din nou.
Potrivim gustul de sare, ulei si zeama de lamaie.
Servim in boluri, cu paine proaspata, crutoane, garnituri de legume (cartofi pai, piureuri), pilafuri etc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume si verdeata, cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|